Untitled
06 feb 2012
week 9: 26 januari t/m 1 februari

Op 26 januari zijn we voor de eerste keer bij Lieke en Julian op bezoek geweest. Bas heeft samen met Julian in de box “gespeeld”. Het is leuk om zoveel contact met hen te hebben. Omdat Julian maar één dag jonger is dan Bas, lopen we tegen dezelfde dingen aan. Fijn om ervaringen uit te wisselen en Bas en Julian te zien opgroeien.
Op 27 januari zijn we voor de tweede keer het huis op de Frans Babylonstraat gaan bezichtigen. Deze keer hebben we Bas ook meegenomen. We vinden het huis allebei erg mooi en wat zou het fijn zijn als we niet meer iedere keer 3 verdiepingen omhoog en omlaag hoeven te sjouwen en Bas straks lekker in een tuin kan spelen! Wat Bas van de woning vond, weten we niet; hij heeft de hele tijd op papa’s arm geslapen. Na de bezichtiging zijn we bij tante Willeke op bezoek geweest en zijn we, net als iedere vrijdag, bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. 's Avonds zijn Kim en Geert op kraamvisite geweest.
Oma van Mierlo was op 28 januari jarig. We zijn daar ’s middags naar toe gegaan en zijn aan het begin van de avond weer naar huis gegaan. Bas heeft een tijdje boven in zijn ledikantje gelegen en even onder de babygym.
Op 30 januari is Corinne op kraamvisite geweest. 's Middags hebben we boodschappen gedaan en zijn we even bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken.
De eerste bijeenkomst "baby in beeld", georganiseerd door het consultatiebureau voor moeders met jonge baby's was op 31 januari. We waren met een klein groepje: een wijkverpleegkundige en 4 ouders/baby’s: Bas van 1 december, Julian van 2 december, Luuk van 3 december en Brent van 3 januari. Bas is vergeleken met de anderen een klein kereltje. Ik vind het eigenlijk wel leuk dat hij wat langer “baby” is, en zijn gewicht en lengte volgen netjes de groeicurve, dus we hoeven ons geen zorgen te maken. Er werd vooral gesproken over de ervaringen rondom de bevalling en de kraamtijd en er is aandacht besteed aan het voorkomen van een voorkeursligging. Na de bijeenkomst is Bas nog gewogen: we zijn de 10 pond gepasseerd; hij woog 5.020 gram! ’s Avonds zijn we nog op kraamvisite geweest bij Lisa, het dochtertje van mijn (ex-)collega Agnes. En als je dan zo’n klein meisje ziet, dan is Bas ineens toch weer een hele vent!
Op 01 februari hadden we onze eerste afspraak bij de arts van het consultatiebureau. Tante Maartje is mee geweest. Eerst werd Bas gewogen. Gisteren was ik erg blij dat we de 10 pond gepasseerd waren, maar nu woog hij nog maar 4.920 gram… Waarschijnlijk had hij gisteren dan toch meer gedronken of wat minder ontlasting gehad. Ik ben weer erg benieuwd naar het weeguurtje van volgende week! Bas is gegroeid tot 56 cm en zijn hoofdomtrek is ook weer gemeten. De arts heeft Bas helemaal nagekeken. Alles was goed (fontanel, ogen, hart, longen, reflexen, gewrichten). Wel heeft hij een minimale afplatting aan de rechterkant van zijn hoofdje. Om een eventuele voorkeurshouding tegen te gaan, hebben we zijn bedje nu andersom opgemaakt, leggen we hem op het aankleedkussen af en toe andersom en leggen we hem regelmatig op zijn buik (dat deden we al¬).
Verder zijn er gegevens doorgenomen over de verzorging en voeding. Bas heeft ook zijn eerste 2 prikjes gehad. Vooral bij de tweede spuit moest hij huilen. Hij lijkt er verder niet heel veel last van gehad te hebben; wel was hij ’s avonds wat onrustiger. 's Avonds zijn we nog bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Bas is deze week voor de eerste keer mee geweest onder de douche. Net als in zijn babybadje en in het "grote-mensenbad" vond hij ook dat erg fijn.
Deze week ging het ’s nachts wat minder goed. Ik heb Bas een keer om 03.00 uur en een keer om 04.00 uur moeten voeden. De andere nachten heeft hij 6 tot 6,5 uur aan een stuk geslapen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Tante Maartje schreef
15 feb 2012
 
Ik ben vandaag met je mee geweest naar het consultatie bureau. Je kreeg twee prikjes en wat heb je je er goed doorheen geslagen. Ik ben heel erg trots op je!
 
 
Google Analytics Alternative